Fetiță latină datând tipul alb


From a chemical point of view, waxes are complex mixtures of hydrocarbons and fatty acids combined with esters. They have a long-lasting consistency and are highly resistant to moisture, oxidation and microbial attack. The paper aims to present a series of waxes used in cosmetics and not only.

fetiță latină datând tipul alb

There are briefly presented the characteristics, the methods of obtaining and the uses of wax in the cosmetic field. Keywords wax, emulgators, semisolid dosage forms Rezumat Ceara reprezintă un grup important de ingrediente utilizate pentru realizarea de produse cosmetice şi de decor. Din punct de vedere chimic, cerurile sunt amestecuri complexe de hidrocarburi şi acizi graşi combinate cu esteri.

Cerurile prezintă o consistenţă dură şi sunt foarte rezistente la umiditate, oxidare şi atac microbian. Lucrarea îşi propune să prezinte o serie de ceruri utilizate în cosmetică şi nu numai. Sunt prezentate pe scurt caracteristicile, metodele de obţinere şi utilizările cerurilor în domeniul cosmetic.

Cuvinte cheie ceară emulgatori forme farmaceutice semisolide Introducere. Istoric şi utilizări Ceară etimologie din lb. Cea mai veche substanţă care a purtat acest nume a fost ceara de albine, o substanţă de culoare gălbuie, cu miros plăcut, caracteristic, produsă de albine, care se recoltează prin topirea fagurilor.

În Antichitate, ceara era utilizată pentru acoperirea tăbliţelor de lemn tăbliţă cerată, în latină — tabula cerata 1 pe care se scria cu un condei de metal sau de os, ascuţit la un capăt şi turtit la celălalt, denumit stil în latină, stilus.

fetiță latină datând tipul alb

În perioadaîn diferite galerii de mină de la Roşia Montană au fost descoperite 25 de table cerate romane, care datează din anii e. După apariţia documentelor scrise pe papirus sau pe pergament, ceara era folosită pentru asigurarea autenticităţii actului sau garantarea secretului, prin aplicarea de sigilii. În trecut, tot din ceară se confecţionau şi lumânările; în zilele noastre, ele se confecţionează din parafină. În Evul Mediu, pentru turnarea statuilor de bronz s-a folosit procedeul în ceară pierdută, care permitea turnarea dintr-o singură bucată, în timp ce în Antichitate se folosea metoda turnării pe bucăţi, urmată de asamblarea acestora 2.

În prezent, denumirea de ceară se dă unei game largi de substanţe, folosite în industria farmaceutică, electronică, industria hârtiei, cosmetică şi în alte domenii.

Ceara naturală aparţine grupului mai mare de lipide. Cerurile sunt un amestec de hidrocarburi şi esteri graşi un ester al unui alcool gras şi un acid gras. Aceste ceruri provin din frunze, coji şi fructe de plante diferite, sunt secretate de albine sau sunt separate de uleiurile de plante prin deparafinare.

Acest proces implică separarea fizică şi nu sunt implicate reacţii chimice. După separare, cerurile sunt de obicei purificate, deodorizate şi uneori albite. Ceara este de obicei disponibilă în diferite forme, în funcţie de culoare, de punctul de topire şi de forma fizică.

De asemenea, acestea sunt adesea disponibile în stare purificată pentru fetiță latină datând tipul alb aplicaţii, cum ar fi aplicaţiile sfaturi de întâlniri de modă veche, alimentare, cosmetice sau farmaceutice. Tipuri de ceară, caracteristici şi utilizări Ceara de albine purificată Ceara de albine este citată ca medicament încă din mileniul al II-lea î.

Farmacia medievală folosea pe scară largă atât mierea, cât şi fetiță latină datând tipul alb de albine pentru elaborarea diferitelor medicamente. Spre sfârşitul Evului Mediu şi începutul epocii moderne, ceara de albine nu numai că reprezenta partea esenţială a ceratelor, dar a devenit indispensabilă la elaborarea de unguente şi cataplasme. Descriere şi recomandări Ceara este un produs secretat de glandele ceriere ale albinei începând cu cea de-a a zi din viaţa insectei.

Iniţial, ceara este lichidă, pentru ca solidificarea să intervină la contactul cu aerul figura 1. Producerea cerii este o necesitate organică pentru albină, ceara fiind un produs al metabolizării substanţelor nutritive ingerate, lipsit însă de azot.

Figura 1.

Anunturi pentru adulti clasificate indiana

Ceara de albine brută galben-brună şi purificată galbenă şi albă Secreţia de ceară este puternic influenţată de temperatură şi de alimentaţie. Secreţia cerii are loc la temperaturi cuprinse între 33 °C şi 36 °C, sub aceste limite secreţia încetând, iar ceara nu se mai poate menţine în stare lichidă.

Pentru ca albinele să secrete ceara, ele trebuie să consume miere sau zahăr şi polen. S-a stabilit că pentru producerea unui kilogram de ceară, albinele consumă 3, kg de miere sau, în lipsa acesteia, 4, kg de zahăr şi puţin polen 3.

fetiță latină datând tipul alb

Ceara de albine face parte din categoria substanţelor complexe a căror structură nu este complet stabilită. Ceara de albine este insolubilă în apă şi mai mult sau mai puţin solubilă în diverşi solvenţi organici.

Cel mai bun este benzenul mai mult de g ceară pentru g femei căsătorite din Sighișoara care cauta barbati din Slatina, la 45 °C. După benzen urmează esenţa de terebentină. Alcoolul la cald nu dizolvă decât foarte greu ceara, în schimb o separă foarte bine de propolis, care este foarte solubil în alcool.

Types of waxes and their use in cosmetic products

Pentru ceara nepurificată, variaţia punctului de topire este destul de importantă, minima fiind 62°C, iar maximul, 65°C. Punctul de solidificare este diferit de punctul de topire; pentru ceara pură el este de 63°C. Ceara de albine poate fi clasificată în general în tipuri europene şi orientale. Valoarea de saponificare este mai mică pentru ceara europeană de albine şi mai mare pentru tipurile orientale.

Din ceara galbenă se obţine ceara albă, oficializată în alte farmacopei: după topire la °C, ceara este albită pentru a distruge germenii şi a elimina unele deşeuri vegetale; frecvent se trece peste argile şi cărbune, apoi este expusă la soare 4.

Cercetările asupra compoziţiei cerii de albine au pus în evidenţă şi prezenţa unei cantităţi apreciabile de vitamina A, factor cu rol important în nutriţia şi regenerarea ţesuturilor, îndeosebi a ţesuturilor cutanate. Datorită compoziţiei sale, ceara de albine prezintă însuşiri emoliente, cicatrizante şi antiinflamatorii, fapt pentru care a fost folosită în terapeutică şi cosmetică, încă din cele mai vechi timpuri.

Meniu de navigare

Ceara este inertă din punct de vedere chimic. Ea rezistă bine la oxidări şi nu este fetiță latină datând tipul alb atacată decât de enzimele digestive ale insectelor. În stup, ceara se încarcă cu impurităţi, dar nu se transformă, ceea ce permite recuperarea ei după mai mulţi ani de folosire prin simpla reîncălzire şi purificare.

Culoarea galbenă pe care o primeşte ceara în stup este în funcţie de pigmenţii polenului. Substanţele, în general foarte pigmentate, care înconjoară grăuncioarele de polen ale plantelor entomofile sunt solubile în substanţe grase. Se dizolvă uşor în ceară şi o colorează. Ulterior, ceara se încarcă cu propolisul adus de albine, cu mătasea coconilor părăsiţi în celule de albinele care se nasc.

Examinat la microscop, fagurele de ceară învechit se dovedeşte a fi un material alcătuit din elemente disparate, mult mai solide decât pelicula subţire de ceară de la început 5.

fetiță latină datând tipul alb

Albirea cerii la soare este o metodă foarte veche, dar eficientă. Ceara se expune la soare pe site de sârmă în straturi subţiri. Se întoarce din când în când, pentru ca toate feţele să fie bine expuse la razele soarelui.

Tratamentul cere mai multe săptămâni însorite. Ceara de albine este o substanţă grasă, secretată de albine, şi reprezintă materia primă necesară construirii pereţilor fagurilor, în care albinele îşi depozitează mierea şi puietul. Ceara are atât rol de protecţie mecanică, dar şi rolul de a proteja stupul de infestări şi contaminanţi 6. Deşi este cunoscută mai ales pentru efectul condiţionant asupra pielii, determinat de faptul că diminuează pierderea de apă din piele, ceara de albine are şi calităţi antiinflamatoare, ajutând la calmarea pielii iritate.

Ceara constituie ingredientul universal pentru prepararea de creme bogate şi protectoare, balsamuri, rujuri sau lumânări. Conferă consistenţă şi stabilitate acestor tipuri de produse. Varianta purificată este apreciată pentru faptul că nu influenţează culoarea compoziţiilor. Beneficii pentru piele Ceara de albine se foloseşte încă din Antichitate pentru îngrijirea pielii.

De altfel, cele mai vechi preparate pentru îngrijirea pielii sunt unguentele, acestea constând într-un amestec de ceară şi diverse uleiuri vegetale, amestecate în diverse proporţii.

Alba Iulia

Având proprietăţi filmogene, ceara de albine protejează şi ajută la regenerarea celulelor epidermale. Preparatele care o conţin, chiar şi în cantităţi mici, acţionează de cele mai multe ori ca un scut de protecţie a pielii contra agresiunii vântului, a soarelui, a frigului sau a altor iritanţi 7.

Totodată, ceara de albine are proprietăţi calmante şi cicatrizante, contribuind la buna îngrijire şi la cicatrizarea arsurilor sau a rănilor. Dintre cele mai cunoscute efecte ale cerii de albine asupra pielii amintim: Protector — formează la suprafaţa pielii un film subţire, aproape impermeabil, care apără pielea de agresiunile factorilor de mediu; astfel se limitează pierderea de apă transepidermală, iar pielea rămâne mai mult timp hidratată, creându-se condiţii optime pentru regenerarea epidermului.

Subways Are for Sleeping / Only Johnny Knows / Colloquy 2: A Dissertation on Love

Deşi formează un film ocluziv, protejează pielea fără a înfunda porii; aceasta se datorează atât efectului său hidratant care permite o descuamare normală a celulelor epidermale, cât şi conţinutului de vitamina A.

Antibacterian — la fel ca mierea, ceara fetiță latină datând tipul alb albine are proprietăţi antibacteriene bine documentate. Într-un studiu dinpublicat în jurnalul Clinical Microbiology and Infection CMIpublicaţie a European Society of Clinical Microbiology and Infectious Diseases, s-a demonstrat că un amestec de miere şi ceară de albine inhibă dezvoltarea bacteriilor şi a fungilor, fiind de un real folos în tratarea iritaţiei de scutec, precum şi a altor tipuri de infestări cutanate.

Umectant — ceara atrage apa, contribuind la menţinerea pielii bine hidratată de-a lungul zilei. Cicatrizant — ceara de albine contribuie la vindecarea rănilor.

Acest preparat a diminuat senzaţia de mâncărime în mod semnificativ, astfel încât pacienţii nu au mai avut nevoie de altă medicaţie pentru calmarea pruritului.

fetiță latină datând tipul alb

Ceara de albine conţine o serie de principii care rămân active chiar şi după prelucrarea termică. Ceara de albine purificată, care prin filtrare şi tratare termică devine albă şi cu un miros mai puţin pregnant faţă de varianta galbenă, oferă libertate în crearea compoziţiilor, fără influenţă asupra culorii sau parfumului rezultat.

Este ideală, prin urmare, pentru crearea de creme, unguente, balsamuri cu textură frumoasă, rujuri şi alte cosmetice decorative 8. Ceara este un solid de culoare albă, mată, cu suprafaţa lucioasă, insolubilă în apă, solubilă în uleiuri fixe şi uleiuri volatile.

Ambele sorturi nu se utilizează singure ca baze de unguent, dată fiind consistenţa solidă. Se asociază cu alţi excipienţi, pentru a creşte consistenţa bazei de unguent şi a punctului de topire.

Ceara măreşte capacitatea de emulsionare a apei în asociere cu vaselina. Deoarece are un indice de aciditate semnificativ, prin neutralizare cu substanţe alcaline borax formează săpunuri alcaline, care emulsionează apa cerate. Caracteristici şi controlul calităţii: pastile albe translucide ceroase, cu un uşor miros de miere. Utilizări: ceara de albine se utilizează ca agent de îngroşare şi texturare, vâscozifiant al compoziţiilor, agent filmogen formează un strat fin ocluziv pe pieleagent durizant pentru deo-stickuri, agent texturant pentru balsamuri şi creme, stabilizant al emulsiilor, bază pentru lumânări, agent texturant şi de întărire pentru săpunuri şi fetiță latină datând tipul alb.

Tipuri de ceruri şi utilizările lor în produsele cosmetice

Produse realizate pe bază de ceară: unguente şi creme consistente, balsamuri de buze şi rujuri, stickuri deodorante, creme protectoare, cold-creme, unguente filmogene, lumânări din ceară naturală etc.

Nu se recomandă ceara de albine pentru emulsionare fără ajutorul unui alt emulsifiant când este combinată cu alte fetiță latină datând tipul alb Candelilla, Carnauba.

  1. Tipuri de ceruri şi utilizările lor în produsele cosmetice
  2. Se datorează haram shia
  3. Mărășești 17 Numeroase izvoare atestă, înainte de a fi fost atestat numele prin documente istorice scrise, existența pe acest teritoriu și în împrejurimile lui imediate a unor așezări preistorice datând din mileniul al V-lea î.
  4. E-mail din lista de intalniri pentru adulti, datand o gluma latina, site gratuit de intalniri din SUA 31 Ca 33 de sportivi, de ce ai peste 50 de ani si te intalnesti vorbind despre zeul nostru.
  5. Alba Iulia - Wikipedia

Păstrare: la loc răcoros, ferit de umezeală şi lumină directă. Ceara de Candelilla Euphorbia cerifera cera Este o ceară vegetală apreciată pentru efectul durizant şi filmogen pe care-l conferă preparatelor de machiaj în special. Facilitează uscarea şi aderenţa mascarei, turnarea şi păstrarea texturii optime a rujurilor. Conţinutul ridicat de hidrocarburi distinge această ceară de ceara de Carnauba figura 2 1. Este insolubilă în apă, dar este solubilă în mulţi solvenţi organici, cum ar fi acetona, cloroformul, benzenul şi terebentina.

Ceara de Candelilla este secretată de arbustul Euphorbia cerifera, nativ din Mexic, şi se obţine prin cufundarea frunzelor în apă clocotită. Ceara se prelevă de la suprafaţa apei, apoi este încălzită la foc mic pentru a se elimina excesul de apă. Ceara se întinde în strat subţire şi se lasă la răcit, după care se sparge în pelete.

În acest fel, aproximativ de tone sunt produse anual. Figura 2.

Steve Austin dating melissa rycroft

Ceară de Candelilla nepurificată fragmente mari şi cele două sorturi purificate Ceara de Candelilla este utilizată în diverse sectoare industriale, inclusiv în industria alimentară, dar este utilizată şi în cosmetică; datorită proprietăţilor de durizare şi glazurare, este un excelent filmogen şi în acelaşi timp favorizează uscarea compoziţiilor.

Este un ingredient important pentru formularea rujurilor protectoare pe buzele uscate sau crăpate. Datorită durităţii şi topirii la temperaturi ridicate, ceara de Candelilla joacă un rol important în formularea produselor de machiaj. Oferă stabilitate rujurilor, deodorantelor de tip stick, creioanelor de contur de ochi şi rimelului, care rămân stabile şi consistente la temperaturi ridicate, aspect important pentru păstrarea integrităţii acestora mai ales pe timpul verii 9.